Dezvoltă cele 3 abilități de bază
ale unui medic rezident

Cursul online ce te ajută să aplici în practică ceea ce ai învăța în facultate ca tu să începi și să parcurgi rezidențiatul fără griji.

scroll în jos să afli mai multe

swipe în jos să afli mai multe

1. Anamneza

Anamneza

Afli cum să conduci o discuție medicală eficientă și prin care capeți toate informațiile necesare.

2. Examenul Obiectiv

Examen Obiectiv

Oricât de mulți pacienți ai avea, vei învăța cum să-i examinezi corect pe toți dar într-un timp record.

3. Analizele „Uzuale”

Analize „Uzuale”

Vei afla ce analize de sânge poți lucra la aproape orice pacient și ce să faci după ce obții rezultatul lor.

Cum arată prima săptămână din viața unui rezident?

Pe scurt? Ca și cum ai încerca să te urci într-un tren în mișcare

Nu am o memorie fotografică dar îmi aduc aminte exact ce s-a întâmplat în prima mea săptămână la spital — multă incertitudine.

M-am trezit devreme în prima zi de lucru să ajung la raportul de gardă. După o scurtă gafă în care m-am așezat în locul asistenților medicali în loc de cel al medicilor, viitoarea mea colegă a sosit și s-a pregătit să prezinte internările din garda precedentă.

Când a început propriu-zis raportul am fost complet depășit.

Rezidenta a prezentat caz după caz într-un mod cât se poate de corect și succint. Toată secția o asculta și înțelegea exact ce s-a întâmplat, numai eu eram pe dinafară.

„Și eu voi prezenta la raport în curând?”

Ulterior m-am dus pe secție și mi-am cunoscut colegii.

Am avut noroc fiindcă nu uitaseră cum este să fii rezident de anul I și s-au străduit să mă ajute să mă integrez.

Am avut ghinion fiindcă era o zi de luni extrem de aglomerată și oricât și-ar fi dorit colegii mei, nu aveau timp să se ocupe și de mine.

Așa că am stat pe margini și am încercat pe cât posibil să mă urc în acel tren în mișcare numit o zi de luni la spital.

„De ce sunt așa de pierdut în spațiu?”

Atunci mi-am dat seama că, deși aveam cunoștințe teoretice, nu știam să le traduc în practica de zi cu zi. Nu știam cum să mă folosec de ele.

Pe la finalul săptămânii am primit primul meu pacient.

În timpul în care eu am realizat anamneza și examenul obiectiv, colegii mei au văzut fiecare câte 2 pacienți și aveau deja analizele „uzuale” în lucru la aceștia.

Eu încă nu ajunsesem să mă ating de foaia de observație și să bifez ce să trimit la laborator că deja începuse vizita cu medicul curant.

Pentru prima dată într-o singură săptămână am avut și cel de-al doilea moment revelator:

Oricât de bună sau slabă ar fi fost facultatea, oricât de mult interes mi-aș fi dat ca student, eram complet nepregătit să încep cariera de medic rezident.

Și aceasta era de fapt problema.

Cum te ajută acest curs

Ce nu este acest curs

Cum arată cursul de abilități esențiale în rezidențiat?

Ti-am rezumat informațiile de bază din tratate la un cu totul alt nivel

Informații concise pe care le poți accesa oricând

Creat să-l poți termina în ritmul tău

Ai început rezidențiatul săptămâna aceasta? Perfect! Ai exact suficient de mult timp să-ți începi cariera cu toate cunoștințele de bază.

După care te poți întoarce să te referi la curs oricând.

Șabloane de fraze, valori ale analizelor, scheme interactive

Folosim tehnici de educație moderne

Așa cum tot spunem, educația medicală modernă nu poate fi… slide-uri prost făcute de către instructori nepregătiți în ședințe Zoom plictisitoare.

În plus, poți reduce prețul cu până la 100% prin Gears!

Exact ca practica reală dintr-un spital

Includem un model de prezentare de caz

În fiecare modul ai secțiuni speciale ce te învață cum să prezinți succint un caz clinic alcătuit din toate cele 3 componente. 

Ce conține cursul de abilități esențiale în rezidențiat?

Toate informațiile pe care le împărtășim colegilor noștri de anul I în 3 părți:

1. Anamneza

Anamneza

În primul modul reînveți cum să conduci o discuție medicală și să stabilești un raport cu pacienții tăi. Vei învăța cum să extragi motive clare de prezentare, să stabilești un timeline al istoricului patologic și să transmiți toate acestea mai departe.

 • 1. Motivele Prezentării

  Vei învăța cum să extragi motive concrete pentru care pacientul apelează la tine. Doar cu aceste informații claificate poți stabilii obiectivele de îngrijire.

 • 2. Antecedente & Tratament Anterior

  APP-urile și APF-urile sunt cheie, așa cum probabil știi și tu. Dar cum le încadrezi într-un istoric care să fie util și nu haotic? Vei afla în această lecție cum să construieșlti un timeline patologic.

 • 3. Situația Socială & Comportamente de Risc

  Probabil nu ai inclus vreodată în anamneza ta aceste două componente - puțini medici o fac dar sunt cei excepționali. Vei afla cum să le introduci în practica ta, fără să pierzi timp.

 • 4. Pacienții Necooperanți & Pediatrici

  Două categorii de pacienți ies în evidență în practica de zi cu zi: cei care nu colaborează și cei care o fac printr-un părinte sau tutore. În această lecție afli cum să-i abordezi cât mai eficient posibil.

 • 1. Extremitatea Cefalică

  Încă din timpul anamnezei poți extrage informații importante prin tehnica inspecției. Dar chiar și așa, mai sunt elemente pe care trebuie să le acoperi. În acestă lecție revizuiești cele mai importante aspecte pe care trebuie să le examinezi.

 • 2. Toracele

  Include unele din cele mai importante organe și ca atare examinarea sa este complexă. Trecem împreună, sistematic prin toate acestea și nu nmai pentru un examen obiectiv general.

 • 3. Abdomen & Pelvis

  Am folosit un kiwi pe post de icon, dar nu te lăsa păcălit(ă) - trebuie să iei în serios aceste două secțiuni ale corpului. Simpla palpare combinată cu percuția îți oferă enorm de multe informații.

 • 4. Membrele Superioare & inferioare

  Deșia i fi tentat(ă) să consideri membrele surse de informare doar despre sistemul osteo-muscular, nu uita și de partea de vascular sau neurologic!

2. Examenul Obiectiv

Examen Obiectiv

Al doilea modul te ajută să stăpânești această tehnică așa cum ai nevoie de ea în viața reală. Nu-l vei mai realiza sacadat și nesigur, îl vei parcurge ca un adevărat medic – cu încredere în abilitățile tale.

3. Analizele „Uzuale”

Analize „Uzuale”

Ultima porțiune este dedicată analizelor „uzuale”. Dacă nu știi ce parametrii de sânge îți oferă cele mai multe informații la majoritatea pacienților și ce să faci după rezultatul lor, fii fără griji – asta vei stăpâni după acest modul.

 • 1. Trei Eprubete

  Prima lecție este dedicată aspectelor practice recoltării analizelor de sânge și te va ajuta să stabilești un raport mai bun cu personalul mediu ce se ocupă de recoltări - cu asistenții medicali.

 • 2. Hemograma

  Probabil cea mai utilizată tehnică de investigație paraclinică, ea oferă extrem de multe valori de interpretat. Cât de bine le înțelegi la momentul actual?

 • 3. Biochimie Selectivă

  Lecția aceasta este dedicată deciziilor: te vom ajuta să selectezi doar investigațiile biochimice de screening și cele cu o valoare reală pentru majoritatea pacienților tăi.

 • 4. Coagulogramă

  Dacă vei practica o specialitate chirurgicală sau una cu proceduri invazive, coagulograma îți va fi indispensabilă. Dar care sunt cele mai importante valori?

Ești la doar câteva click-uri distanță...

De ce să ai încredere în noi?

 1. Suntem un proiect cu experiență

Am ajutat deja 7.100+ dintre colegii tăi pe parcursul a 6 ani de activitate în cadrul comunității noastre și a cursului Mentoratul Medtinker.

6 ani

6 ani

de activitate

11

11

Studii

12

12

Cărți/Tratate

2. Nu-ți vindem informații greșite

Cursul a fost construit pe dovezi științifice – referințe din cele mai importante tratate și studii din domeniu îmbinate cu experiența noastră proprie.

3. Creat de 2 mentori super nerdy profesioniști

Alin

Alin

Medic rezident neurolog pasionat de orice ține de somn (inclusiv să-l practice) și de educație medicală modernă. Poate mânca o plăcintă de mere întreagă de unul singur.

Corina

Corina

Medic rezident nefrolog cu doi ochi ageri, pasionată de principiile de alimentație sănătoasă și design-ul digital. Are un număr record de carnețele cu doodles.

Ce spun cei din domeniu

Înscrie-te la curs acum!

După ce-l achiziționezi, este al tău de tot.

Abilități Esențiale în Rezidențiat

193 lei
 • Biblioteca Resurse Medtinker Hub 3 module, 15 de lecții în ~90 minute
 • Schedule se potrivește perfect la început de rezidențiat
 • Recompensa tehnici educaționale moderne, nu antichități ce trebuie uitate
 • Concep Cheie șabloane cu fraze cheie, ilustrații interactive și flow-chart-uri de decizii
 • Gears poți utiliza Gears pe pagina următoare să reduci cu până la 100% prețul