6 dintre cele mai populare platforme – comparate cap-la-cap

Cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat (atlasul complet)

Acest articol te va ajuta să alegi care este cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat.

Ce am inclus:

 • 6 dintre cele mai mari platforme de grile pentru examenul rezidențiat (MG, MD, F)
 • Câte grile au fiecare, ce alte resurse îți oferă și cât costă accesul
 • O privire detaliată dar și o concluzie scurtă și la obiect ce te va ajuta să decizi

Citește articolul și alege ce platforma ce te va ajuta să iei examenul cu brio!

Care este cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat?

Examenul de rezidențiat se apropie cu pași repezi” este o propoziție pe care o vei auzi extrem de des în următoare perioadă. Indiferent dacă ești la medicină generală, dentară sau farmacie, știm cât de stresantă poate fi.

De parcă ai putea să uiți vreodată de examen.

Dar o întrebarea mult mai constructivă pe care ar trebui să ți-o pui în acest moment ar fi „care este cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat?” Cu alte cuvinte, unde pot exersa să-mi asigur o notă cât mai mare?

Sunt foarte multe opțiuni disponibile.
0
Chiar, tu ce platformă ai folosit până acum?x

Multe proiecte s-au ridicat la provocarea de a-ți aduce cele mai moderne și eficiente tehnici de repetare pentru rezidențiat 2022 și fiecare a adus la masă ceva unic.

Știm că varietatea de opțiuni este mare și probabil nu mai ai suficient de mult timp să le încerci pe toate. Dar fii fără griji. Azi avem ceva special pentru tine.

Am invitat 6 din cele mai populare platforme de grile pentru rezidențiat (MG, MD, F) și le-am comparat cap-la-cap în cel mai detaliat atlas existent.

Așa cum îți imaginezi, va fi o lectură mai lungă dar îți garantăm că va merita. Trebuie să te informezi și să găsești ce ți se potrivește mai bine.

Hai să ne apucăm de treabă, ce zici?

Conținut

I. Cum am realizat această comparație?

În primul rând, te rugăm să ții cont că toate informațiile din acest articol fie au fost furnizate de platformele invitate, fie au fost listate public de acestea. Deși am insistat să primim și să folosim doar informații reale, îți recomandăm să faci și un pic de research individual după ce citești articolul.

Pentru a te ajuta, ai două tag-uri pentru cele mai importante informații: .

Ce înseamnă? Simplu – dacă informația respectivă se regăsește undeva public și poate fi verificată de oricine.

Apoi nu te baza doar pe numărul de grile. Deși este un factor important, este doar componenta cantitativă a problemei. Și cea calitativă – cât de bune sunt acele grile merită considerația ta.

Nu în ultimul rând, vrem să înțelegi cum am realizat această comparație. Ce fel de metodologie am avut și ce criterii am folosit să comparăm aceste 8 platforme. În fond „cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat” este un titlu destul de important, nu?

 1. La începutul lunii februarie 2022 am invitat 6 dintre platformele de grile active – atât cele ce au completat chestionarul în 2021 dar și cele ce nu au răspuns invitației inițiale (dovadă contact) să complete sau să aducă la zi informații din chestionarul din 2021.
 2. Cele 6 platforme invitate au fost: Grile-Rezidențiat (MG, MD, F), Rezidențiat Farmacie (Health Farma) (F), Questmed (MG), Study Hub (MG, MD, F), Rezidențiat Online (MG?), Rezidențiat.com (MG) și Rezidențiat-Medicină (MG).
 3. Dintre acestea 2 au răspuns invitației – Grile-Rezidențiat (MG, MD, F) și Questmed (MG) iar răspunsurile și completările lor se află în articol. Acestea două au fost mutate pe locurile #1 și #2 în ordinea în care sunt listate în articol, în ordinea cronologică în care ne-au răspuns la chestionar.
 4. Pentru cele 2 platforme ce au răspuns chestionarului în 2021, am conservat răspunsurile inițiale, adăugând tag-ul „2021:”. Acestea două au fost mutate pe locurile #3 și #4 în ordinea în care sunt listate în articol în funcție de ordinea în care ne-au răspuns invitației inițiale din 2021.
 5. Pentru ultimile 2 platforme ce nu au răspuns invitației noastre nici în 2021, nici în 2022, am efectuat un update al informațiilor listate public așa cum erau acestea prezentate în martie 2022 (referințe utilizate).
 6. Restul articolului a suferit modificări minore în ceea ce privește structura dar fără alterarea răspunsurilor primite de către fiecare platformă în parte.
 1. La începutul lunii iunie (intervalul 02-07.06.2021) am invitat sincron prin două canale de comunicare (pagina de facebook + email) 8 din cele mai mari și populare platforme de grile pentru examenul de rezidențiat să participe prin completarea unui formular de întrebări (dovadă contact). Am trimis un ultim reminder cu 5 zile înainte de deadline-ul stabilit pentru participare (dovadă contact). 
 2. Cele 8 platforme invitate au fost: Grile-Rezidențiat (MG, MD, F), Rezidențiat Farmacie (Health Farma) (F), Rezi4Winners (MD), Questmed (MG), Study Hub (MG, MD, F), Rezidențiat Online (MG?), Rezidențiat.com (MG) și Rezidențiat-Medicină (MG).
 1. Cinci platforme au răspuns mesajelor noastre (în ordine cronologică): Grile-Rezidențiat (MG, MD, F), Rezidențiat Farmacie (Health Farma) (F), Rezi4Winners (MD), Questmed (MG) și Study Hub (MG, MD, F).
 1. Două platforme sunt inactive: Rezi4Winners (MD) – confirmat de către aceștia și Rezidențiat Online (MG) – platformă inactivă la momentul publicării acestui articol și cel puțin din februarie 2021. Cele două au fost eliminate și nu apar mai departe în articol.
 1. Cele 4 platforme active ce au răspuns întrebărilor chestionarului – Grile-Rezidențiat (MG, MD, F), Rezidențiat Farmacie (Health Farma) (F), Questmed (MG) și Study Hub (MG, MD, F) sunt listate în ordinea cronologică în care ne-au trimis răspunsurile folosind strict informațiile pe care acestea ni le-au furnizat cu excepția a trei editări minore (vezi #3 din această secțiune). Nu am realizat alte modificări sau adăugări subiective iar editorial am completat diacriticele acolo unde a fost necesar, fără alte modificări.
 2. Cele 2 platforme aparent active dar care nu au răspuns mesajelor noastre – Rezidențiat.com (MG), Rezidențiat-Medicină (MG) vor fi listate alfabetic în articol folosind informațiile pe care acestea le-au făcut publice și/sau cele de pe pagina principală a fiecărui site în parte (de exemplu prețul, numărul de grile sau informații din secțiunile lor de întrebări frecvente) (referințe utilizate). Nu am putut răspunde la toate întrebările doar pe baza acestor informații.
 3. Editări minore de conținut: inițial am folosit primele 3 cuvinte pentru întrebarea #1 pentru platforma Grile-Rezidențiat (MG, MD, F) din răspunsul acestora (textul original) deoarece depășea numărul de cuvinte pe care l-am solicitat). În 20.07.2021 am primit răspunsul final la întrebarea #1. În data de 30.06.2021 am solicitat clarificarea unui răspuns (numărul de grile) din partea Rezidențiat Farmacie (Health Farma) (F) și am înlocuit numărul de grile cum ni s-a transmis. În rest, răspunsurile originale ale platformelor au rămas neschimbate. În 20.07.2021 am primit feedback-ul din partea platformelor ce au participat pentru varianta finală a articolului. La sugestia acestora am adăugat sistemul de tag-uri verificabil/neverificabil. Cele două reprezintă dacă informația respectivă a fost făcută disponibil public și a putut fi verificată la data respectivă de oricine.
 4. Niciuna din platforme nu a avut acces la răspunsurile celeilalte până în momentul publicării articolului.
 1. Nu suntem proprietarii logo-urilor sau imaginilor reprezentative ale platformelor de grile pentru examenul de rezidențiat. Fiecare logo/imagine reprezentativă este proprietatea fiecărei entități în parte iar autorul poate fi accesat urmărind link-ul fiecărei platforme în parte. Folosim aceste imagini reprezentative/logo-uri în scop de exemplificare în conformitate cu art. 33, al. (1), lit. b) din Legea nr. 8/1996.
 2. Conflict de interes: Suntem afiliați cu una din platformele din acest studiu – Grile-Rezidentiat (MG, MD, F). Cu toate acestea, Grile-Rezidențiat nu a primit tratament preferențial – au fost invitați la studiu în aceeași perioadă cu celelalte platforme și nu au avut acces la răspunsurile celorlalte platforme.
 3. În 14.07.2021 ni s-a adus la cunoștință că platformele Rezidențiat Farmacie (Health Farma) (F) și Grile-Rezidentiat (MG, MD, F) prezintă o porțiune identică a paginilor lor de landing. În mod evident este o problemă de plagiere dar acest articol nu are rolul de a stabili vina unei părți sau a alteia. El are rolul de a-ți conferi informații să ajungi la o decizie și am decis că acest aspect este important de menționat. În cazul de față, data de fondare declarată merită atenția ta (Rezidențiat Farmacie (Health Farma) (F) – 10.03.2020 respectiv Grile-Rezidentiat (MG, MD, F) – 15.10.2015).
 4. Nu am fost recompensați financiar sau în orice alt mod pentru includerea acestor platforme în articol de nici una din aceste platforme.

II. Fiecare platformă de grile în detaliu

Te-am ținut suficient de mult în suspans și e momentul să afli rezultatele. Va fi un pic mai mult de citit dar îți garantăm că va merita să-ți alegi cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat.

1. Grile-Rezidențiat

„cea mai utilizată platformă”

Fondat: 15.10.2015, disponibil pe: Windows, iOS, Android

Accesul costă până în 99 de lei pe lună, cu un discount considerabil atunci când se achiziționează planul „până la rezi” sau în timpul promoțiilor.

În varianta gratuită, utilizatorii au acces la TOATE grilele de pe site, însă pot rezolva doar un test pe zi (cu până la 100 întrebări) și nu pot vedea răspunsul pe loc.

15.835 la medicină generală (dintre care 11.425 originale, restul fiind concursuri anterioare și grile de licență din actuala bibliografie), apoi 9991 la farmacie (dintre care 5375 originale, restul fiind concursuri anterioare și grile de licență din actuala bibliografie) și 5643 la medicină dentară (dintre care 4063 originale și restul fiind concursuri anterioare și grile de licență). Total grile: 31.469

16.000 la medicină generală, 10.000 la farmacie, 5700 la medicină dentară

Ne vom concentra în principal pe lansarea noii platforme anul asta, atingându-ne scopul în ceea ce privește numărul de grile încă de anul trecut. În 2022, focusul va fi pe experiența utilizatorului.

Nu avem un mod oficial de coroborare a rezultatelor de pe platformă cu rezultatul la examenul real, însă spiritul foarte închegat al comunității ne-a ajutat să observăm un pattern. Avem, literalmente, sute de mesaje de mulțumire după fiecare concurs de rezidențiat de câțiva ani încoace.

Sunt foarte mulți utilizatori care spun că nota de la rezidențiat a fost foarte apropiată de media obținută pe platforma Grile-Rezidentiat.ro. La upgrade-ul următor avem în discuție o eventuală predicție automată a notei, dar nu s-a stabilit încă dacă vom implementa sau nu.

 

Avem un protocol, un document intern ce include detalii mici, de la dimensiunea grilelor, forma acestora, expresii care trebuie utilizate, ponderea de grile cu expresii negative vs. pozitive, ponderea de grile cu complement simplu/compus, modul de notare a răspunsurilor, modul de scriere a paginii de unde este luat conținutul și modul în care trebuie citit paragraful pentru a extrage materia într-un mod coerent.

Întrebările sunt create de o echipă ce include aproximativ 40 de medici, stomatologi și farmaciști. Conținutul brut este trimis către responsabilul de echipă pentru măsurarea progresului, apoi grilele merg către un proofreader, o persoană care corectează întrebările. Apoi sunt trimise spre un editor care formatează conținutul pentru a putea fi „citit” de către platformă.

Medici rezidenți și specialiști (MG), medici stomatologi, farmaciști.

Persoanele cu background în educație sunt doctoranzii sau medicii cu doctorat cu care colaborăm.

Modul în care contribuie la platforma de grile se leagă în principal de upgrade-ul planificat pentru finalul de 2021/începutul lui 2022. Contribuția este direct legată de research și consultanță pe partea de funcționalitate și user experience.

Podcastul Grile-Rezidentiat.ro (unde vorbim cu medici de pe diverse specialități pentru a ajuta studenții să ia o decizie mai informată la rezi), Mindcastul Grile-Rezidentiat.ro (unde vorbim cu diverși oameni interesanți – inclusiv medici – tot în scopul de a oferi materiale diferite comunității), Blogul Grile-Rezidențiat.ro (articole pe diverse teme de dezvoltare personală, învățare, motivație, tips & tricks), pagina Materiale Utile în platformă (ebook-uri despre învățare, procrastinare, motivație, disciplină, atenție.

Apoi mai avem diverse PDF-uri descărcabile extrem de utile celor care învață pentru rezi, și nu în ultimul rând interviuri cu candidați de top din anii trecuți), #mailuldevineri – unde trimitem, săptămânal, o serie de idei nu doar despre medicină.

Nu în ultimul rând, am lansat la finalul anului 2021 platforma Docendo în cadrul căruia găzduim cursul „Cum să-ți alegi specialitatea într-un mod informat”.

Răspunsurile greșite nu sunt explicate în acest moment pentru că nu toate grilele au nevoie de explicație (uneori, răspunsul e evident).

Pentru bibliografia 2016-2020 am avut o secțiune cu grile explicate (alese cu atenție). Plănuim să facem asta și pentru bibliografia actuală.

Nu în acest moment. Pentru upgrade-ul platformei (la care se lucrează din octombrie 2020), avem în plan o inteligență artificială care să îi spună automat utilizatorului pe ce capitole/secțiuni ar trebui să mai insiste. Însă ajustarea automată, după un audit intern, nu face sens în acest moment.

Secțiunea de Discuții este componenta socială a platformei și are un succes extraordinar. Acolo se poate da „share” unei grile căreia îi se asociază un text, o întrebare. Se pornește apoi un lanț de discuții în care utilizatorul care a distribuit grila în pagina de Discuții poate afla perspective noi.

Se lucrează la o versiune nouă, scrisă complet de la zero a platformei Grile-Rezidentiat.ro încă din octombrie 2020. Avem deja screenshot-uri cu modul în care va arăta, iar primele module au fost deja finalizate de către cei din departamentul de programare.

Platforma va include mai multă inteligență artificială decât are în prezent, iar partea de experiență a utilizatorului este construită în colaborare cu un expert în domeniu. Platforma veche a fost creată, așa cum am spus, în multiple iterații. S-au adăugat foarte multe funcționalități pe parcurs, dar de data asta luăm toate lecțiile învățate în peste 7 ani de când suntem pe piață (avem și alte platforme educaționale) și le vom distila într-o super-platformă care va fi mai rapidă, mai ușor de utilizat și mai versatilă.

Pe scurt, vom continua să creăm valoare pentru utilizatorii noștri în următorii ani, iar planul este deja făcut.

Când vom lansa noua platformă?

În martie 2022, varianta beta pentru un număr redus de utilizatori, iar în vara lui 2022 vom deschide accesul pentru toată lumea.

2. Questmed

„gratuitate, cross-platform, simulări”

Fondat: 01.02.2014, disponibil pe: Windows, iOS, MacOS, Android, Linux

Accesul pentru grilele de rezidențiat este complet gratuit (cu excepția simulărilor) . Nu exista limitări pentru grilele disponibile gratuit. Pot fi rezolvate oricând, de oricâte ori. Accesul pentru Simulările de Rezidențiat este contracost (echivalentul a 6 Euro).

MG – Momentan sunt disponibile gratuit pe site un numar de 897 grile din noua bibliografie, la care se adaugă încă un număr de 1000 de grile ce au fost disponibile în cadrul celor 5 simulări organizate contra cost în decursul anului 2021.

Preconizam ca vom avea un număr de aproximativ 2000 de grile disponibile gratuit, la care se vor adauga încă un număr de 1000 de grile ce vor fi disponibile în cadrul celor 5 simulări pe care le vom organiza în acest an. Deci un total de aproximativ 3000 grile (MG).

Răspunsul este complicat. Rezultatul de la examenul real este dificil de evaluat și comparat cu rezultatele obținute de utilizatori din testele disponibile gratuit (in primul rând, fiindcă formatul diferă între examenul real și formatul disponibil pe site, unde grilele pot fi rezolvate in grupuri de 5, 10 sau 20 grile per test).

Dacă ar fi să comparăm un test de 20 de grile cu examenul real de 200 de grile, ar fi greșit sa spunem că rezultatele sunt diferite sau sunt asemănătoare. Efectiv am compara doua lucruri total diferite, cel mai probabil în scop de marketing decât în scop de a demonstra legătura dintre cele doua. În schimb, în cazul simulărilor, situația este diferită, formatul fiind identic (200 de grile, din care 50 de grile cu complement simplu și 150 cu complement multiplu), iar din feedback-ul primit de la utilizatori, și ce am observat noi, am reușit să ne facem o idee comparativă între rezultatul de la examenul real și rezultatele obținute în cadrul simulărilor.

Nu vrem să generalizăm, dar rezultatul real a fost undeva în intervalul +/-50 puncte față de rezultatul obținut în cadrul simulărilor. În cadrul simulărilor utilizatorii vor putea sa vadă totodată poziția lor în clasament comparativ cu ceilalți participanți, adăugând un plus la partea de echivalare cu examenul real, acest lucru fiind poate în anumite situații un index mult mai bun de comparație decât media obținută.

Avem o pagină dedicată special pentru propunerea și crearea de grile (atât pe site, cât și în cadrul aplicațiilor de Android și iOS). Avem un set de instrucțiuni disponibil în cadrul paginii pentru a ajuta atât utilizatorii care doresc să propună grile, cât și un set de reguli de “bun simț” pe care le urmăm (în primul rând întrebările trebuie să fie corecte din punct de vedere medical, dar și gramatical).

Grilele care sunt propuse de utilizatori trec printr-un proces de verificare manuală de către noi, înainte de a fi fie aprobate și publicate pe site, sau respinse și retrimise către propunători împreună cu motivul respingerii. Pe lângă grilele propuse de utilizatori, avem bineînțeles și un număr de grile create de către echipa noastră, unde încercăm ca formularea să corespundă cât de mult posibil cu tipul de formulare disponibilă la examenul real.

Planul nostru se bazează ca la fiecare capitol să avem un număr minim de grile disponibile care să corespundă cu mărimea capitolului (Ex: un capitol de 20 pagini, va avea un număr de 2x ori mai mare comparativ cu un capitol de 10 pagini). Pe lângă procesul de propunere și verificare, avem și posibilitatea ca utilizatorii să marcheze întrebări unde cred că s-au strecurat greșeli (bineînțeles, trebuie să motiveze obiectiv de ce vor marca întrebarea), astfel încât încercăm să asigurăm un anumit nivel de control al calității și corectitudinii.

Pentru simulări, toate grilele sunt formulate de către echipa noastră, nu se iau din grilele deja disponibile pe site, sau grile propuse de alți utilizatori, fiind făcute după modelul celor disponibile la examenul real. De asemenea încercăm să păstrăm același stil de formulare, precum și nivel de dificultate, împărțire număr grile per capitol, etc.

Grilele disponibile gratuit pe site sunt create în mare parte de echipa noastră – informațiile sunt disponibile inclusiv public pe site – (Andone Sebastian, Roman Adina), dar unele grile provin și din cele propuse de utilizatorii de pe site, după ce au fost verificate și aprobate de către noi.

Da, membrii echipei au background în educație, amândoi lucrând în cadrul UMFST Târgu Mureș, în cadrul disciplinelor Neurologie, respectiv Gastroenterologie. Am lucrat în cadrul stagiilor clinice direct cu studenții din cadrul specialităților de MG, MD, AMG, BFK.

Acest lucru bineînțeles are un impact asupra modului cum planificăm și creăm grilele disponibile pe site, fiind implicați inclusiv în cadrul examenelor ce au loc la disciplinele de care aparținem.

Pe lângă grilele disponibile pentru Rezidențiat, avem inclusiv grile disponibile din diferite materii de Facultate (Medicină Generală), precum și un număr de grile ajutătoare pentru admiterea la facultate. Totodată avem un simulator de cazuri clinice, care poate fi utilizat pentru simularea unor cazuri preeditate.

Da, platforma afișează automat la fiecare întrebare răspunsurile care sunt greșite. Există chiar și un buton dedicat special pentru acest lucru denumit “De ce am luat atât?”.

In momentul în care utilizatorii dau click pe acel buton li se explică exact modul cum au fost punctați, care răspuns este fals, care este adevărat, precum și punctajul primit atât pentru fiecare răspuns în parte, cât și pentru întrebare per total. Modul de corectare este cel de “tip rezidențiat” fiind identic cu cel de la examenul real.

Nu, testele nu se generează automat, întrebările nu se randomizează între ele de la rezolvare la rezolvare. Astfel utilizatorii își pot urmări evoluția intre diferitele etape ale procesului de învațare. Utilizatorii au acces însă pe site la istoricul punctajelor obținute (inclusiv între metode diferite de rezolvare, website-Android-iOS) în cadrul aceluiași test pentru a-și evalua progresul.

Avem disponibil un forum pe site, unde utilizatorii pot posta întrebări sau pot discuta.

Planurile pentru 2022 includ realizarea unei baze consistente de grille din noua bibliografie de rezidentiat, oferită în continuare în mod gratuit utilizatorilor Questmed, dar și îmbunătățirea site-ului, în ceea ce privește experiența în cadrul Simulărilor organizate la nivel Național.

Aplicațiile Android și iOS vor fi îmbunătățite pentru ca utilizatorii să beneficieze de o experiență cât mai “user friendly” care să faciliteze procesul de învățare pentru examenul de Rezidențiat.

Următoarele platforme nu au răspuns solicitărilor noastre de a răspunde la chestionar-ul iniţial din 2021 şi/sau la update-ul din 2022.

Totuşi am vrut să ai o privire completă și să afli care este cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat.

Datele pentru fiecare platformă au fost preluate din informațiile făcute public de acestea și/sau de pe paginile principale ale site-urilor așa cum erau publicate în iunie 2021 (referințe utilizate) respectiv martie 2022 (referinţe utilizate).

3. Rezidențiat Farmacie (Health-Pharma)

„calitate, accesibilitate, preț foarte bun”

Fondat: 10.03.2020, disponibil pe: Windows, iOS, Android

2021: Prețul depinde in funcție de produs (curs cu puncte EFC, Grile Rezidențiat farmacie cu gratuitate 3 zile pentru a explora platforma, pregătire pentru rezidențiat farmacie, conferințe medicale cu acces gratuit pentru farmacist și profesionist).

2021: Peste 20.000 grile doar pentru farmacie. Este o platforma numai pentru farmaciști.

2021: Peste 15.000 grile , deoarece le realizează profesorii de la pregătire rezidențiat.

Peste 20.000 grile pentru examenul de rezidențiat profil farmacie.

2021: 90% Oferim atât grile cât și parte teoretică explicata de profesori de la facultatea de farmacie sau farmaciști specialiști sau primari.

 

2021: Profesori sau farmaciști cu experiență.

2021: Tot, inclusiv sprijin moral, deoarece suntem alături de participanți până la final, când are loc examenul.

 

2021: Nu, dar pot lua legătura cu profesorul pentru explicații în chat-ul intern.

2021: Da, studenții de anul 5 au gratuitate. Dar nu comunică între ei. Cel puțin nu încă, ei pot lua legătura cu organizatorii și profesorii.

2021: Ne dorim calitate în materialele oferite, lucrăm cu cei mai buni specialiști in domeniu farmaceutic, oferim serviciile și produsele la prețuri foarte bune și accesibile.

4. Study Hub

„calitatea și cantitatea grilelor”

Fondat: 06.01.2020, disponibil pe: Windows, iOS, Android

2021: Prețul unui abonament lunar este de 49 de lei, dar sunt și alte variante disponibile. Este și o variantă gratuită, în care beneficiați timp de 24 de ore de acces nelimitat.

2021: La medicină generală erau peste 15.000 de grile. La medicină dentară erau peste 14.000 de grile, iar la Farmacie erau peste 8000 de grile.

2021: La Medicină generală sunt peste 8000 de grile, la Medicină Dentară sunt peste 7500 de grile, iar la Farmacie grilele sunt în dezvoltare.

2021: La domeniile de Medicină generală și dentară vor mai crește cu o mie de grile, iar la Farmacie vor fi peste 7000 de grile.

2021: În urma studiului făcut pe 114 de utilizatori din 2020, aproximativ 92% au avut note asemănătoare cu cele de pe platformă.

2021: Există un template creat de doctoranzi și asistenți universitari după care se ghidează fiecare colaborator al platformei.

2021: Echipa de creație de la Studyhub.ro este formată din 41 de rezidenți, doctoranzi și asistenți universitari. Am reușit ca la aproape fiecare specializare să fie realizate grilele de către un rezident pe specialitatea respectivă. După realizarea grilelor, acestea sunt trecute printr-un alt filtru de analizăm pentru corectarea acestora și în final sunt încărcate în platformă de către echipa de IT de la Attosoft.

2021: În echipă sunt asistenți universitari și doctoranzi care creează grile și care supervizează activitatea celorlalți.

2021:

 • Analiză a evoluției pe platformă;
 • Statistica notelor pe capitole/teste;
 • Simulări de examen.

2021: Nu sunt explicate răspunsurile greșite, dar sunt date paragrafele și pagina de unde sunt extrase întrebările.

2021: Componenta socială este separată de platformă, prin intermediul grupurilor de social media.

2021:

 • Mărirea bazei de date cu grile noi;
 • Introducerea altor facilități de testare;
 • Introducerea altor metode de examinare și testare.

Articolul e fain, nu? Dar e doar o mică parte din ce îți oferă Medtinker!

5. Rezidențiat.com

Fondat: 2020 (?), disponibil pe: Windows, MacOS (?)

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală. Cu toate acestea platforma pare afiliată cu editura ce a publicat cărțile din noua curiculă pentru examenul de rezidențiat (MG).

Plan Basic – 100 lei (400 puncte), Plan Mediu – 160 lei (800 puncte), Plan Avansat – 210 lei (1400 puncte).

Site-ul menționează că „Un test din capitol consumă 10 puncte. Timpul maxim de completare a testului este de 24 de ore. Timpul testării este de 12 minute.”

Nu pare să există opțiunea unui plan gratuit cu excepția unui test demo.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Pagina principală menționează că sunt „realizate de cadre didactice, rezidenți și studenți cu multă experiență în domeniu”.

Nu poate fi precizat cu certitudine pe baza informațiilor disponibile public și/sau pe pagina principală dar este menționat că grilele sunt „realizate de cadre didactice, rezidenți și studenți cu multă experiență în domeniu.

Nu poate fi precizat cu certitudine pe baza informațiilor disponibile public și/sau pe pagina principală dar este menționat: „interfața simplă, ușor de utilizat, vă permite să personalizați și să creați teste în funcție de nevoile dumneavoastră.” și „lecții video, flashcard-uri, cazuri clinice”.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

6. Rezidențiat Medicină

Fondat: 2019-2020 (?), disponibil pe: Windows, MacOS (?)

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală. Cu toate acestea platforma pare axată în mod special pe simulări săptămânale (sursă: activitatea de pe platformele sociale).

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat cu exactitate dar este menționat pe pagina principală „Ai grile din fiecare paragraf! Nu am ratat niciun cuvânt!”.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat cu certitudine pe baza informațiilor disponibile public și/sau pe pagina principală dar simulările par a fi o componentă importantă a platformei.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

Nu poate fi precizat doar din informațiile disponibile public și/sau pe pagina principală.

III. Concluzie – cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat.

Așa cum ai observat deja, fiecare platformă aduce la masă ceva unic.
0
Ce platformă ți-a plăcut cel mai mult?x

Dar cel mai bun mod în care poți alege cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat este să le pui una lângă alta și să răspunzi la 4 întrebări cheie – cât costă? câte grile există acum? câte grile vor exista la 1 lună înainte de examen și ce alte resurse îți oferă?

Și nu uita de cele două tag-uri:  – dacă informația respectivă se regăsește undeva public și poate fi verificată de oricine.

(MG, MD, F) – Windows, iOS, Android

Money-01

Preț
„99 de lei pe lună, cu un discount considerabil atunci când se achiziționează planul „până la rezi” sau în timpul promoțiilor”

List-01

Grile (februarie 2022)
15.835 la MG, 5.643 la MD și 9.991 la Farmacie

List 2-01

Grile (până la examen)
16.000 la MG, 5.700 la MD și 10.000 la Farmacie

Recompensa-01

Alte Resurse
„Podcastul Grile-Rezidentiat.ro, Mindcastul Grile-Rezidentiat.ro, Blogul Grile-Rezidențiat.ro, pagina Materiale Utile”, „Cursul cum să-ți alegi specialitatea” de pe Docendo

(MG, MD, F) – Windows, iOS, MacOS, Android, Linux

Money-01

Preț
„complet gratuit (cu excepția simulărilor – echivalentul a 6 Euro)”

List-01

Grile (februarie 2022)
1.897 grile gratuite + simulări (MG)

List 2-01

Grile (până la examen)
„2.000 de grile (gratuite), 1.000 de grile (5 simulări) – total de ~3.000 grile”

Recompensa-01

Alte Resurse
„grile disponibile din diferite materii de Facultate (Medicină Generală), grile ajutătoare pentru admiterea la facultate, simulator de cazuri clinice”

(F) – Windows, iOS, Android

Money-01

Preț
2021: „depinde in funcție de produs”

List-01

Grile (iunie 2021)
2021: „>15.000”

List 2-01

Grile (până la examen 2021)
2021: „>20.000”

Recompensa-01

Alte Resurse
2021: „tot, inclusiv sprijin moral”

(MG, MD, F) – Windows, iOS, Android

Money-01

Preț
2021: „49 de lei, dar sunt și alte variante disponibile”

List-01

Grile (iunie 2021)
2021: „MG sunt >8.000 de grile, la MD sunt >7.500 de grile, iar la F sunt în dezvoltare”

List 2-01

Grile (până la examen 2021)
2021: „MG și MD vor mai crește cu 1.000 iar la F vor fi >7.000”

Recompensa-01

Alte Resurse
2021: „analiză a evoluției pe platformă; statistica notelor pe capitole/teste; simulări de examen”

(MG) – Windows, MacOS (?)

Money-01

Preț
„Plan Basic – 100 lei (400 puncte), Plan Mediu – 160 lei (800 puncte), Plan Avansat – 210 lei (1400 puncte)”

List-01

Grile (iunie 2021)
N/A

List 2-01

Grile (până la examen 2021)
N/A

Recompensa-01

Alte Resurse
„interfața simplă, ușor de utilizat, vă permite să personalizați și să creați teste în funcție de nevoile dumneavoastră”

(MG) – Windows, MacOS (?)

Money-01

Preț 
N/A

List-01

Grile (iunie 2021)
N/A

List 2-01

Grile (până la examen 2021)
N/A

Recompensa-01

Alte Resurse
N/A dar simulările par a fi o componentă importantă a platformei

Felicitări că ai ajuns până la final! Știm că a fost destul de mult de citit dar cred că ești de acord că a meritat. Sperăm că te-am ajutat să-ți alegi platforma potrivită nevoilor tale. Acesta a fost cea mai bună platformă de grile pentru rezidențiat (atlasul complet).

Dacă nu ai făcut-o deja, consideră să apeși pe butonul mare și juicy să afli despre Medtinker! Nu pierde toate lucrurile faine pe care ți le pregătim. Ne auzim data viitoare!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Psssst… lasă-ne un comentariu să primești 

4.6 7 voturi
Punctaj
Abonează-te
Notifică de
0 Comments
Feedback Inline
Vezi toate comentariile
0
Spune-ne ce crezi. Opinia ta contează... pe bune!x