Conținut Curs
Introducere
Află cum te folosești de platforma de cursuri și cum să beneficiezi maximal de pe urma lecțiilor, a resurselor și a întrebărilor.
0/2
I. Birocrație
În primul modul afli despre una din cele mai mari dificultăți în tranziția spre medic rezident - birocrația. Vei învăța cum să soluționezi documente medicale dar și cele ce țin de activitatea ta ca medic rezident, care este anatomia unui sistem medical electronic și altele.
0/7
II. Anamneză
În al doilea modul reînveți cum să conduci o discuție medicală și să stabilești un raport cu pacienții tăi. Vei învăța cum să extragi motive clare de prezentare, să stabilești un timeline al istoricului patologic și să transmiți toate acestea mai departe.
0/6
III. Examen Obiectiv
Al treilea modul te ajută să stăpânești examenul obiectiv așa cum ai nevoie de el în viața reală. Nu-l vei mai realiza sacadat și nesigur, îl vei parcurge ca un adevărat medic – cu încredere în abilitățile tale.
0/7
IV. Analize Uzuale
Ultimul modul este dedicat analizelor „uzuale”. Dacă nu știi ce parametri de sânge îți oferă cele mai multe informații pentru majoritatea pacienților și ce să faci după ce obții rezultatul lor, ultimul modul îți va clarifica exact asta.
0/6
Încheiere
Aici găsești gânduri de final, toate conceptele cheie la un loc și quiz-ul de capstone.
0/1
Primer: Abilități în Rezidențiat
Despre lecție

Gânduri de început

Bine ai venit la cursul Abilități în Rezidențiat! Știm că ești dornic(ă) să te apuci de treabă, poate chiar mâine este prima ta zi ca medic rezident, dar te vom reține câteva minute. Află în următoarele paragrafe cum beneficiezi maximal de pe urma cursului iar în secțiunea următoare te vom ruga să completezi un scurt chestionar.

Apoi, vei începe propriu zis lecțiile. Îți mulțumim pentru timpul și atenția ta și îți urăm să ai o carieră plină de împliniri sau așa cum menționează jurământul lui Hipocrate actualizat „may I long experience the joy of healing those who seek my help”.

Baftă!

Cum beneficiezi maximal de curs

Cel mai probabil nu este prima dată când parcurgi un curs online. Poate nici nu este primul curs de pe Medtinker pe care-l parcurgi. Dar chiar și așa, vrem să-ți lăsăm câteva tips & tricks legat de platformă. În mare parte ea este intuitiv de folosit dar pentru anumite elemente precum „reflecțiile”, posibil să ai nevoie de puțină îndrumare.

Câteva sfaturi generale

1. Parcurge întreaga materia într-o singură sesiune

Primer-ele sunt cursuri scurte, concentrate create să fie parcurse într-o singură sesiune de studiu. Am măsurat cu grijă informațiile pe care ți le prezentăm întocmai să nu devii suprasolicitată. Așa că-ți recomandăm să pui telefonul pe silent într-o altă cameră, să închizi alte tab-uri deschise în browser și să-ți propui să treci prin toate lecțiile într-o singură sesiune.

2. Folosește resursele

Cursul vine la pachet cu resurse. Unele din ele sunt create de noi și le poți găsi în biblioteca de resurse, în tab-ul de sus al unei lecții sau pagina principală a cursului. Altele sunt externe dar alese de noi ca o extensie a primer-ului, în caz că vrei să aprofundezi subiectul.

3. Revino periodic asupra informațiilor

Nu te simți obligat(ă) să memorezi totul din prima, doar să parcurgi cap-coadă. Cursul este al tău pe viață și poți reveni asupra lui oricând, chiar îți recomandăm să faci exact asta pentru anumite module.

Elemente speciale din curs

Dacă este prima dată când parcurgi un curs Medtinker, trebuie să-ți explicăm câteva din elementele cursului cu care te vei întâlni. Nu sunt complicate dar fiindcă implementăm tehnici educaționale ceva mai neobișnuite, un pic de claritate nu strică.

Reflecții

Reflecțiile sunt întrebări cu răspuns liber pe care le vei întâlni de-a lungul cursului. Sunt opționale dar îți recomandăm să pui deoparte un moment și să-ți notezi câteva gânduri. Te vor ajuta să-ți menții atenția și să reflectezi asupra a ceea ce înveți.

Concepte cheie

La finalul fiecărei lecții vei găsi rezumate cele mai importante idei sau informații. Vei fi tentat(ă) să sari direct la ele, dar nu-ți recomand asta. Scopul lor este să te ajute să consolidezi ceea ce ai învățat iar scoase din context, nu vor fi la fel de valoroase. Parcurge complet lecția și doar la final recapitulează folosind conceptele cheie.

Discuții cu colegii

Te vom încuraja frecvent să extinzi ceea ce înveți și către restul comunității Medtinker. Învățarea socială are beneficii reale pentru motivație și retenția pe termen lung. Așa că pune întrebări, răspunde la cele ale colegilor, postează comentarii, meme-uri sau orice altceva. Îți recomandăm să faci asta pe r/medtinker, pe grupul de facebook sau pe canalul de discord.

Quiz de capstone

Ultimul quiz din curs este ceva mai dificil și îți va testa cunoștințele. Este opțional, cronometrat și ai un număr fix de încercări dar dacă-l vei rezolva cu succes vei primi premii în funcție de nota obținută. E un fel de boss secret de final.

Nu uita să apeși de fiecare dată pe „marchează complet” să-ți monitorizezi progresul!

Alătură-te conversației
0% Finalizat