Tranziția Student-Rezident

Acest studiu evaluează starea mintală, convingerile, status-ul și opiniile studenților ce au promovat examenul de intrare în rezidențiat și vor urma în viitorul apropiat programul național de pregătire sau o fac deja. Este un studiu prospectiv, longitudinal ce corelează mai mulți factori psihologici, educaționali și administrativi din perioada de tranziție facultate-rezidențiat și este împărțit în:

  • Partea I: dedicat studenților și are intenția de a fi completat înainte ca aceștia să înceapă propriu-zis rezidențiatul
  • Partea II: dedicat medicilor rezidenți cu cel mult 30 de zile de activitate
  • Partea III dedicat medicilor rezidenți la finalul primului an de practică medicală

Cum funcționează

Studiul este compus din 3 chestionare. Fiecare include un număr de întrebări generale, selectate de noi, legate de rezidențiat. Suplimentar, chestionarele includ profilul PERMA sau Workplace Wellbeing Survey (un index ce măsoară 5 domenii în ceea ce privește locul de muncă: emoții pozitive, interes, relații, însemnătate și realizare) tradus de către noi, iar chestionarul din părțile II și III includ întrebări din cadrul Physician Burnout & Depression Report.

Participanții completează chestionarele iar răspunsurile lor sunt utilizate pentru a îmbunătății activitatea Medtinker.

Cum te va ajuta

Numeroase proiecte atât private cât și aferente facultăților de medicină sunt implicate în pregătirea studenților înainte și în timpul examenului de rezidențiat. De la cursuri, la platforme de grile sau desfășurarea efectivă a examenului.

Nu există însă o bază de date de calitate ce poate răspunde la întrebări cheie precum „cât de mulți studenți aleg prima/a doua/a treia lor opțiune de specialitate în cadrul examenului?” sau „ce așteptări au despre perioada rezidențiatului și provocările sale” sau simple corelații statistice între numărul de ore de practică de vară și ușurința adaptării ca medic rezident.

Accesează rezultatele

NOTĂ: Momentan încă adunăm rezultate. Când baza de date va fi suficient de mare, vei putea să le accesezi pentru proiectele tale dacă ai minim nivelul III de acitivitate!

Cum ne poți ajuta

Deși ne poți lăsa feedback despre orice, suntem interesați în mod special:

  • ce alte întrebări/parametri/valori consideri că ar fi utile să evaluăm
Laboratory Feedback
Item added to cart.
0 items - 0,00 lei